Bevezető

Légy őszinte. Elsősorban saját magadhoz.

Miért fontos ez?

Csak állj meg egy pillanatra és nézz körül: Mennyi hazugság, elferdítés, félrevezetés van a világban. Ha még te is "hazudsz" magadnak, és becsapod önmagad, akkor csapdába estél. A saját csapdádba, az elméd csapdájába...

A miérteket keresed, ahelyett, hogy te okoznád a őket!  Mi a fontos? Amit hallasz, amit látsz, amit olvasol, vagy amit te megteszel és megtapasztalsz…?! Félsz a változástól, mert nem látod a jövőt. Mindenki fél, de nem az a bátor, aki nem fél, hanem az, aki legyőzi a félelmét és cselekszik! Lásd meg a lehetőségeket, NE a miérteket keresd vagy a kifogásokat. Mert mindig ott állsz a lehetőség előtt…

Maradj a jelenben, minél többet, mert az az, ami segít!  Egy autó fényszórója is csak egy szakaszt világít meg, épp ahol tartasz a célod és a kiindulási pontod között. Mindig annyit látsz, amennyit látnod kell az útból. Mégis célba érhetsz, és az csak rajtad múlik, csak menj tovább! Ne add fel! Biztos volt már olyan érzésed, hogy nem tudtad, álmodsz-e vagy ébren vagy? Mintha azt várnád, hogy az illúzióból valaki kivezessen a valóságba, igaz? Valójában az illúzió nem azt jelenti, hogy nincs; csupán nem az, aminek látszik, vagy aminek gondolod... De a döntés és a választás mindig a tiéd. Rajtad múlik mit szeretnél, és hogy mit teszel meg érte: fejlődni szeretnél vagy aludni tovább. Egy dolog állandó az életben, és az nem más, mint a változás. A célod határozza meg a saját valódat. Az út, amit te választhatsz meg magadnak.

A mindennapi negatív híráradat, a média szándékos kollektív tudatmódosítása folyamatosan befolyásolhatja a nézeteidet, a gondolkodásmódodat, és tudatosan elterelhetik a figyelmedet saját magadról. Ha engeded! De neked egyetlen egy dolgod van csak: jelen lenni az itt és most-ban, és megengedni magadnak, hogy éld az életed, és a saját utadat járd.

Ne feledd: "Nem mindegy, hogy azzá válsz, aki szeretnél lenni, vagy megelégszel azzal, aki most vagy!"

Tedd fel a kérdést magadnak: Te formáltad magad ilyen emberré, amilyen vagy? Mit gondolsz, lehetnél még jobb? Szeretnél egyáltalán még jobb lenni vagy megelégszel a jelen helyzeteddel?

Ez a blog nem akar befolyásolni, nem kér tőled semmit, csak más szemszögből szemléli a világot.

Amit itt találsz, az csak az én nézőpontom a világról, az én szemszögemből, semmi több...

Jó olvasást!

Pollák János