Bevezető

Légy őszinte. Elsősorban saját magadhoz.

Miért fontos ez?

Állj meg és nézz körül: Mennyi hazugság, elferdítés, félrevezetés van a világban.

Ha még te is hazudsz magadnak, és becsapod önmagad, akkor csapdába estél. A saját csapdádba, az elméd csapdájába...

A probléma mindig a választás, a döntés. Keresed a valós vagy vélt igazságot, de az igazság relatív, megítélés és viszonyítás kérdése. Te mihez viszonyítod az igazságot? Amit hallasz, vagy amit látsz, vagy amit olvasol, vagy amit megtapasztalsz…?! Ezek után esetleg ítélkezel, és néha még valós tények ismerete nélkül állítasz dolgokat... Ugyanakkor félsz a változástól, mert nem látod a jövőt, és nem látod meg a lehetőségeket sem, hiszen az igazságot keresed vagy a kifogásokat. Pedig ott állsz a lehetőség előtt…

De ki látja a jövőt? Hidd el, senki. Egy autó fényszórója is csak egy szakaszt világít meg a cél és a kiindulási pont között, mindig annyit, amennyit látnod kell az útból. Mégis célba érhetsz, és az csak rajtad múlik, de menned kell tovább…

Volt már olyan érzésed, hogy nem tudtad, hogy álmodsz-e vagy ébren vagy? Mintha azt várnád, hogy az illúzióból valaki kivezessen a valóságba? Valójában az illúzió nem azt jelenti, hogy nincs; csupán nem az, aminek látszik, vagy aminek gondolod... Sokan így élik az életüket, illúzióban, a valóságon kívül.

De a döntés és a választás mindig a tiéd. Rajtad múlik mit szeretnél, és hogy mit teszel meg érte: fejlődni szeretnél vagy aludni tovább. Egy dolog állandó az életben, és az nem más, mint a változás. A célod határozza meg a saját valódat. Az út, amit te választhatsz meg magadnak.

A napi hírek, a szándékos kollektív tudatmódosítás folyamatosan befolyásolja a nézeteidet, a gondolkodásmódodat, és tudatosan elterelik a figyelmedet saját magadról. Neked egyetlen egy dolgod van csak: jelen lenni az itt és most-ban, és megengedni magadnak, hogy éld az életed, és a saját utadat járd.

Ne feledd, nem mindegy, hogy azzá válhatsz, aki szeretnél lenni, vagy megelégszel azzal, aki most vagy! Tedd fel a kérdést magadnak: Te formáltad magad ilyen emberré, amilyen vagy? Mit gondolsz, lehetnél még jobb? Szeretnél egyáltalán még jobb lenni vagy megelégszel a jelen helyzeteddel?

Ez a blog nem akar befolyásolni, nem kér tőled semmit, csak más szemszögből szemléli a világot.

Amit itt találsz, az csak az „igazság”, az én igazságom, az én szemszögemből, semmi több...

Jó olvasást!

Pollák János