A te szivárványod, a romantika

gettyimages-1014712222-612x612.jpgA szivárvány az egyik legkülönlegesebb természeti jelenség, amelyet ismerünk. Mondhatnám, hogy fura egy jelenség, hiszen, két teljesen ellentétes körülmény idézi elő. Nem csak napsütés kell a megjelenéséhez, kialakulásához, hanem esőcseppek vagy páracseppek is, ahogy a nap fénye prizmaszerűen megtörik rajtuk és ekkor színeikre bomlanak és kialakul a színképük vagy más néven a spektrumuk. Igazán különleges és egyedi látványt nyújt minden alkalommal, amikor megjelenik az égbolton, éppen egy vízesés közelében vagy bárhol máshol. Viszont, ha nem a természetbeli kialakulása alapján figyelem meg, hanem mint szimbolikus jelképként gondolok rá, akkor számos más területen is találkozhatok vele. A népmesékben általában egy másik világba vezető utat jelent, a vallásokban az égbe, a mennyországba vezető utat szimbolizálja, és a mitológiában is számos különböző csodálatos jelképként jelenik meg, ahogy összeköt például két világot. Emellett a béke és a sokszínűség szimbóluma is. Számomra viszont a szivárvány a romantika jelképe.

Miért éppen a romantika?

Mert a romantika meg tudja színezni úgy a párkapcsolatod, ahogy a szivárvány az égboltot. De megfordítva azt is mondhatnám, hogy a párkapcsolat romantika nélkül, olyan, mint a szivárvány fekete-fehérben. El tudnád képzelni a szivárványt fekete-fehérben, színek nélkül? Ugye, nem! A szivárványban akkor gyönyörködsz, amikor mindenféle különböző csodálatos színben káprázik. A párkapcsolatodat is akkor tudod a legjobban élvezni, akkor tudsz igazán boldog lenni benne, amikor foglalkozol vele, amikor teszel érte. Az egyik legegyszerűbb lehetőséged erre nem más, mint a romantika becsempészése és rendszeres megélése. Ehhez persze elsősorban az kell, hogy napsütés legyen a szívedben, vagyis a te szereteted és hozzá a gondolataid harmatcseppjei, amelyekből a romantikus ötleteid lesznek. Ellenben mégis sok párkapcsolatból hiányzik az a varázslat, amelyet a szivárvány, vagyis a romantika okozhat. Egy párkapcsolatban nem süt mindig a nap, nem mindig felhőtlen minden, legalább is sajnos általánosságban ez a jellemző. A természetben a felhős időkben, amikor esik az eső, akkor kell a napfénynek átsütnie a felhőkön ahhoz, hogy a szivárvány megjelenjen az égen. Ugyanígy, amikor a párkapcsolatodban is megjelennek a problémák, az esőfelhők, a romantika lehet az a napfény, az a napsugár, amellyel szivárványt varázsolhatsz a nehézségek ellenére.

A természetben a szivárvány megjelenéséhez elengedhetetlen a napfény és az eső, a pára egyszerre, de a romantikához, a romantikus pillanatok megéléséhez mindegy milyen idő van kint. Csak te és a párod kelletek hozzá és az őszinte, csodálatos érzéseitek, amelyeket egymás iránt éreztek. Hiába esik kint az eső, te akkor is tudsz a benned lévő szeretettel, napsütéssel szivárványt varázsolni belőle. Azt a csodálatos érzést, amikor süt a nap a szívedben, át tudod adni a párodnak, társadnak, akit igazán szeretsz, még akkor is, ha az ő érzéseit éppen esőcseppek áztatják. Az őszinte, igaz szeretet, ami a romantika mögött rejlik, képes mosolyt csalni egy szomorú arcra, a bánatot örömre változtatni, és nyugalmat, harmóniát kölcsönözni egy-egy nehezebb pillanatban. A romantika színt visz a párkapcsolatodba, éppúgy, ahogy a szivárvány beragyogja és megfesti az eget. A jó hír az, hogy a romantikához, ehhez a színes, fantáziadús szivárványhoz a párkapcsolatban nem kell mindig eső, sőt, lehet mindig napfény, a te szívedben. Legyenek a romantikus ötleteid a páracseppek, a napfény pedig a benned lévő szeretet és csodálatos szivárványt tudsz varázsolni belőle a párkapcsolatodba. Legyél te a napfény, és döntsd el, hogy milyen gyakran locsolod a párkapcsolatod kertjét tele szivárvánnyal. Abban a kertben sok szép színes virág nyílik majd, és imádni fogod locsolni, hiszen boldogsággal tölt majd el. Mert a romantika egy út vagy egy híd a boldogsághoz a párkapcsolatban két ember szíve között, amelyek az egymás iránt érzett szeretetükből indul, ahogy a szivárvány is összeköt két világot, mint például a Skandináv mitológiában. Figyeld meg azt a pillanatot, amikor valaki észrevesz egy szivárványt, azonnal mosolyt csal mindenki arcára, mindenki megcsodálja és igazi szeretettel, örömmel mutatja a másiknak. Ez az érzés, a szivárvány öröme, ott van benned is, ahogy minden emberben, csak az a kérdés, hogy meg tudod-e, és meg is mered-e élni.

Minden ember kimondva-kimondatlanul boldogságra, szeretetre vágyik, még akkor is, ha ezt titkolja. Ahogy a szivárvány képes mosolyt, örömet és szeretet vinni az emberek szívébe, úgy vagy képes te is ezt megtenni a párkapcsolatodban a romantika megélésével. Éld meg az érzéseid, mutasd ki annak, akit igazán szeretsz, és ragyogd be a benned lévő szivárványoddal a párkapcsolatod!

Egyszóval: Merd megélni az érzéseid a párkapcsolatodban, merj élni a boldogságodért!

Facebook: Valódi ROMANTIKA a 21. században